WELCOME TO MY PAGE!

"Ue’!
E fermete nu momento
e vevimmece nu cafè” (Hei, opreste-te un moment sa bem o cafea)

sabato 15 marzo 2014

Colle Sant'Alfonso

Cam de mult n-am scris pe acest blog dar ...nici n-am prea hoinarit, pe de-o parte vremea foarte urata mai toate sambetele, pe de alta parte treburile zilnice si copiii....halal timp liber cum unii cred ca am avea noi, casnicele!! Dar sa trecem la ce am vizitat azi.
Se vede foarte bine cand faci autostrada Napoli-Salerno, pe un delusor apare aceasta biserica alba, pare imensa de jos dar nu e chiar asa mare vazuta de aproape. O frumoasa biserica dedicata Sf. Mihai si mult verde in jur, chiar un parc natural destul de frumos. O natura superba la poalele vulcanului, cresc plantele, o frumusete!! De sus panorame spre mare, golful Napoli, capo Miseno, Campanella (punta) , contrastul dintre pinii si vita de vie verde si culoarea gri a pietrelor lavice...Delusorul de origine vulcanica a simtit relativ putin "furia" vulcanului de care e separat de o larga vale...dar constructiile, superbele vile din jur au fost ingropate de cenusa si pietre impreuna cu Pompei, Stabia si Ercolano in faimosul an 79 d.C.... azi au ramas insa urme ale acestora.
Locul a avut mai multe nume, Monte Sant'Angelo, “Sant’Angelo al Pitaffio”, Camaldoli, Colle Sant'Alfonso in 1954. Mai multe aici.
Si un video pe youtube:


Nessun commento:

Posta un commento