WELCOME TO MY PAGE!

"Ue’!
E fermete nu momento
e vevimmece nu cafè” (Hei, opreste-te un moment sa bem o cafea)

lunedì 3 maggio 2010

Gambrinus sarbatoreste azi 150 de ani




Gambrinus, cunoscut local napoletan, aflat in centrul istoric al orasului langa palatul regal si Piazza del Plebiscito sarbatoreste azi 150 de ani.
In interiorul sau se pot admira si azi tablouri, statui de la sfarsitul anilor '800 realizate de importanti artisti napoletani printre care Gabriele D'Annunzio si Filippo Tommaso Marinetti.
Dintre specialitatile care pot fi servite aici: cafeaua napoletana traditionala, dulciurile tipice - sfogliatelle, babà, pastiera - noutati ca de exemplu cafea cu gust de alune si prajituri ca cele dedicate fostei regine Maria Josè sau Bill Clinton, unul din lista lunga a persoanelor cunoscute care au trecut pe aici.
Azi s-au servit 1500 de cafele gratis, evenimentul a avut loc intre orele 11 si 13, relansandu-se si traditionalul "caffe sospeso" cunoscut in trecut, adica sa lasi o cafea platita pentru un urmator client necunoscut :-).

1 commento:

  1. Deci ai prins momentul...pacat ca nu eram prin preajma,ti-as fi tinut companie,nu ma dau inapoi niciodata de la o cafea buna...pupicei.

    RispondiElimina